4 důvody, proč si pořídit taburetku

Taburetka byla oblíbená hlavně v minulosti, ale svoje místo v domácnosti má i dnes. Malý ale univerzální a praktický kus nábytku využijete v obýváku, dětském pokoji i v ložnici. Její kouzlo objevíte velmi rychle a pokud si vyberete designový kousek stane se ozdobou interiéru.

1. Hodí se do každé místnosti

Výhodou taburetky  je, že je snadno přenosná a posloužit může na různé účely. V obýváku si na ni můžete vyložit nohy když sedíte v křesle nebo na sedačce, ale také poskytne místo na sezení pro návštěvu. Někdy je možné dokoupit si k sedací soupravě i taburetku ve stejném designu. Do předsíně se hodí když si u  obouvání nebo vyzouvaní potřebujete sednout. Skvěle se hodí i k toaletnímu stolku k zrcadlu do ložnice, posloužit může i v koupelně na odložení oblečení nebo na sezení při oblékání a pod.

2. Další úložný prostor

Hodí sa vám úložný prostor na deku nebo časopisy? Potom vyberte taburetku s úložným prostorem. Sedák sa dá odklopit nebo zdvihnout a ukryje vaše věci. Pokud máte taburetku v předsíni můžete do něj uložit například papuče pro hosty.

3. Nahradí i příruční stolek

Taburetka je vhodná nejen na sezení, některé modely dokáží nahradit i příruční nebo konferenční stolek. Je to ideální řešení do malých bytů nebo pokojů když potřebujete opravdu univerzální kus nábytku, hlavně pokud má i vzpomínaný úložný prostor. Vhodná je i do větších obýváků kde přijímáte návštěvy a jednou za čas vám na pohoštění nestačí konferenční stolek.

4. Ozdoba každé místnosti

Podobně jako sedačky a křesla i taburetky sa vyrábějí z množství různých materiálů. Taburetka z kůže, ekokůže, bavlny a jiných textilních materiálů může mít různý design, případně vzory. I díky tomu se může stát najzajímavějším prvkem místnosti. Je na vás zda ji doladíte k sedačce nebo si zvolíte něco originálního. Určitě ale myslete na to kde a na jaký účel ji chcete převážně využívat. Obyčejné čalounění z bavlny se přece jen udržuje a čistí hůře jako látka odolná vůči vodě nebo kůže.

 

Máte už doma taburetku nebo si ji plánujete koupit? Bude součásti obýváku nebo jiné místnosti?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Jak vybrat zahradní křeslo pro příjemné chvíle na zahradě

Ekologicky šetrný nábytek: Jak si vybrat a začlenit do svého domova

Jarní trendy v designu nábytku: Barevné palety a vzory