Home Dětský pokoj inspirace Jak zařídit pokoj pro holku

Jak zařídit pokoj pro holku

by Anita Erdeluiova

Když se poví holčičí pokoj, většina si zřejmě představí růžovou barvu a množství milých dekorací. Jde ale spíše o jakýsi zaběhnutý stereotyp, který dávno neplatí. Málokteré děvče dnes touží po princeznovském pokoji a růžové barvě. Pokud se teda chystáte zařizovat dětský pokoj pro holku, buďte originální a nechte se inspirovat.

Není to jen růžová

Kdo tvrdí, že dívčí pokoj má být růžový? Je pravda, že když se kupuje výbavička pro holku, jaksi intuitivně se sahá po růžové a v případě chlapce po modré barvě. Tento stereotyp se s dětmi nese i několik roků. Růžové šatičky s volánkami do školky, růžové povlečení, růžové stěny… Kdyby jste se ale zeptali děvčat, jaká je jejich oblíbená barva, možná byste byli překvapeni.

Detská izba Lavendon 2

Detská izba Lavendon 2

Malé i velké slečny mají rády hodně různých barev. Jsou i takové, které holčičí barvu mají na posledním místě v žebříčku oblíbených barev. Před tím, než  začnete kupovat nábytek a barvy, zeptejte se svoji dcery, jak si představuje svůj pokoj. Pokud si děvče dělí pokoj s bratrem, samozřejmě svůj koutek by měl mít i chlapec.

O čem sní vaše děvčátko

Samozřejmě představy dětí můžou být až příliš kreativní, ale určitě byste měli brát do úvahy i jejich názor. Konec konců, v dětském pokoji bude bydlet vaše dítě a mělo by se v něm cítit příjemně. Chce vaše dcera fialové, modré, zelené nebo dokonce černé stěny? Barvy mají milion odstínů a tak můžete vybrat například pastelové odstíny, které působí velmi příjemně. Tabu nemusí být ani syté barvy, dokonce ani černá.

Detská izba Gemo 2

Detská izba Gemo 2

Nemusíte přece černou barvou vymalovat celý pokoj. Stačí jen jedna stěna, která se dá navíc vyzdobit bílými nebo fialovými nálepkami na stěnu, případně si ji můžou děti pomalovat podle svojí fantazie nebo použít šablony na malování. Pokud se takto odvážete při malování stěn, měli byste být být střídmější při výběru nábytku. Nábytek by měl být jednoduchý, ideálně v jedné barvě. Rozhodli jste se vymalovat dětský pokoj klasickou bílou barvou? Potom můžete zvolit i pestrobarevný nábytek, případně ho vylepšit dětskými nálepkami na nábytek nebo foto tapetami. Nejideálnější jsou snadno odlepitelné samolepky na zeď, které můžete s věkem dítěte vyměňovat. Mladší dívky budou mít radost z pohádkových samolepek se zvířátky, starší spíše z geometrických tvarů nebo květin. Při lepení samolepek se můžete s dcerou bavit společně, protože neexistuje žádný striktní postup, který by vám určoval, kam a jak samolepky nalepit.

Potěšte dceru něčím výjimečným

Pokud máte doma parádnici, která nemá nikdy dost oblečení, zaručeně ji potěší prostorná šatní skříň , ve které bude dost místa i na kupu modních doplňků. Ideální bude skříň se zrcadlem, aby se slečna viděla celá od hlavy až k patě a mohla tak dokonale sladit celý outfit. Snem mnohých děvčat, ale i dospělých žen, je toaletní stolek se zrcadlem.

Toaletní stolek Sophia 341

Toaletní stolek Sophia 341

Zda se budou u stolku líčit nebo česat, všechny věci budou mít svoje místo v zásuvkách a budou vždy po ruce. Pokud se vám nepodaří sehnat zrcadlo s osvětlením, můžete využít LED pásy nebo jiné světla, které se dají upevnit nad zrcadlo. Najednou bude mít každá dívka pocit, že je filmová hvězda. Malé princezny by se mohly potěšit i postelí s baldachýnem, která je určitě pro ně výjimečná. Pokud uvažujete o nové posteli, zkuste bílou kovovou postel. Takovou dívky doslova milují. Romantický vzhled, zářivé barvy a květiny, srdíčka a další ornamenty vytesané z kovu působí velmi něžně. Kovová postel je dokonce levnější a poslouží stejně dobře jako ta ze dřeva.

Šatní skříň Peldon 255

Šatní skříň Peldon 255

Má vaše dcera úplně jiné zájmy než se parádit? Pak byste k tomu měli určitě přihlížet i při výběru nábytku. Některé potěší velká knihovna a pohodlné křeslo na čtení nebo sedací vak, některé police a vitríny, na kterých bude moct vystavit svoje trofeje a diplomy ze soutěží apod. Pokud máte doma milovnici zvířat, která v pokoji chová rybičky, morče, křečka nebo jiné domácí zvíře, měli by mít terária nebo klece svoje místo. Ať už má vaše dcera jakékoliv hobby, myslete na to i při zařizování dětského pokoje a určitě si o tom promluvte i se svým dítětem.

Dětský pokoj Codi 1

Dětský pokoj Codi 1

Jak vypadá dětský pokoj vaší dcery? Z čeho má největší radost a po čem nejvíc touží?

 

Zdroje: https://www.cuckooland.com/kids-bedrooms/kids-beds/metal-kids-beds/the-ultimate-guide-to-metal-beds

https://www.housebeautiful.com/shopping/home-accessories/g27424171/wall-decal-for-kids/

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť