I levná postel může být kvalitní

Kvalitní spánek začíná koupí kvalitní postele a hlavně matrace. Kvalita samozřejmě něco stojí, to ale neznamená, že neseženete pohodlnou a kvalitní postel za rozumnou cenu. Pokud je váš rodinný rozpočet napnutý nebo potřebujete postel na příležitostné spaní a nechcete do ní hodně investovat, určitě se vám hodí několik tipů.

Řešením je rozkládací pohovka

Místo i finance vám dokáže ušetřit rozkládací sedačka . Většina z nich je určená na příležitostní spaní , takže se spíše hodí do pokoje pro hosty. Dají se najít i takové, které jsou vhodné pro každodenní spaní, ale jsou o poznání dražší. Za rozkládací sedačku, která se dá používat i jako postel zaplatíte cca 3600 – 4100 Kč. Pokud máte malý byt nebo potřebujete jen něco na přechodné spaní a sezení, je toto ideální řešení.

Pohovka Evelin

U rozkládací sedačky nemusíte přemýšlet nad tím, jaký si vyberete rám a jakou matraci. Určitě si ale ověřte, jaký je systém rozkládání, zda sedačka má nebo nemá úložný prostor. V případě, že je rozkládací sedačka bez úložného prostoru, počítejte s tím, že polštáře a peřiny budete muset někde uskladňovat. Rozkládací sedačky jsou ekonomicky nenáročným způsobem jak si zabezpečit sedačku i postel. Na dvojsedačce se po rozložení příležitostně vyspí 1 – 2 osoby.

Pohovka Finka

Kvalitní matrace a rošt

Postel kterou budete používat každý den, by měla mít určitě kvalitu. Přece jen spánek zásadním způsobem ovlivňuje náš život a běžné fungování. Pokud byste chtěli ušetřit a spávali byste každý den na rozkládací pohovce, dřív nebo později by vás začala bolet záda a spánek by nebyl kvalitní. Z pohledu kvality je asi nejrozumnější zakoupit si rám postele, rošt a matraci a na 5 – 10 roků máte pokoj.

Jednolůžková postel 90 cm Svend Typ 36

Obyčejný dřevěný rám postele není až tak finančně náročný, pro jednolůžkovou postel je suma cca 1300 – 1550 Kč a v případě manželské 1800 – 2100 Kč. K rámu budete potřebovat i rošt, nejlevnější varianta je latkový, který vás bude stát 400 – 800 Kč, ale k tomuto roštu se doporučuje pružinová matrace, která je dražší než pěnová. Za lamelový rošt zaplatíte 1050 – 1300 Kč, ale můžete si k němu dokoupit pěnovou matraci. Jednolůžková matrace s lamelovým roštem a pěnovou matrací vás teda bude stát okolo 3600 – 3900 Kč.

Manželská postel 160 cm Camber C22

Čalouněná postel

Čalouněná postel  je podobný případ jako rozkládací sedačky, s tím rozdílem, že jde o plnohodnotnou postel. Jednolůžková postel vás bude stát okolo 2400 Kč, dvoulůžková asi 6300 Kč. Tyto postele mají spravidla úložný prostor, takže získáte i nějaký ten prostor na odkládání nepouživaných věcí nebo peřin a přikrývek.

Jednolůžková postel 90 cm Blanář Polly

Ani u čalouněných postelí nemusíte dumat nad tím, jaká matrace bude pro vás nejvhodnější nebo cenovo dostupnější. Jednoducho koupíte celou postel a můžete  klidně spát. Nevýhodou je, že pokud se matrace přeleží, nedá se vyměnit a budete si muset pořídit novou postel. Tento problém, ale budete řešit až o několik roků a možná si v té době budete chtít dopřát i něco lepšího.

Manželská postel 160 cm Benab Sara

 

Na jaké posteli spáváte vy? Vyhovuje vám více čalouněná postel nebo postel s pružinovou nebo pěnovou matrací?

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Kožešiny, koberce a další textilie: Učiňte svůj domov pohodlným tímto podzimem

Čalouněné panely v interiéru: Kreativní nápady pro každý pokoj

Nepostradatelný doplněk každé domácnosti: stoly, které vám usnadní život