Home Ložnice inspirace Nepostradatelný doplněk každé domácnosti: stoly, které vám usnadní život

Nepostradatelný doplněk každé domácnosti: stoly, které vám usnadní život

by Martin Stropko

Domov není jen o základním nábytku, jako je postel, pohovka nebo skříň. Máme i méně očekávané kousky, které sice na první pohled vypadají jako doplňky, ale ve své podstatě přinášejí do našeho života neocenitelné pohodlí a styl. Příruční stolek, servírovací stolek, konzolový stolek a toaletní stolek – čtyři různé typy, čtyři různé funkce, ale všechny mají jeden společný cíl: zjednodušit a obohatit náš domov.

image4

Příruční stolek: všestranný pomocník

Příruční stolek je nenápadným, ale neocenitelným doplňkem každého obývacího pokoje. Je to ten malý stolek, který se umístí hned vedle vašeho oblíbeného křesla nebo pohovky. Je to místo, kam odložíte knihu, kterou právě čtete, sklenku vína po dlouhém dni v práci nebo ovladač od televize. Zajímavé je, že původ tohoto stolku sahá až do starověkého Egypta, kde sloužil jako stojan na lampu. Jsou skvělé pro svou univerzálnost a kompaktnost, díky níž je lze umístit téměř kamkoli.

image5

Servírovací stolek: pohostinnosť na kolečkách

Servírovací stolek, známý také jako barový vozík, je módní doplněk, který se stal hitem v polovině 20. století. Pokud se rádi bavíte nebo jen chcete dodat svému interiéru trochu retro šarmu, servírovací vozík je pro vás ten pravý. Slouží nejen jako odkládací prostor pro vaše oblíbené nápoje, ale je také skvělým nástrojem pro servírování jídla a nápojů při jakékoli příležitosti. Zajímavostí je, že servírovací stolky se staly symbolem luxusu a pohostinnosti v 50. letech 20. století.

image1

Konzolový stolek: elegance a funkčnost v jednom

Konzolový stolek, tento úzký a dlouhý kus nábytku, je skutečně výjimečný. Nejčastěji ho najdete v předsíních, kde vytváří ideální místo pro uložení klíčů, dopisů nebo dekorativních předmětů. Neomezujte se však pouze na předsíň. Konzolový stolek se může skvěle hodit i do obývacího pokoje, kde může sloužit jako stojan na televizi nebo jako místo pro knihy a další dekorace. Může také sloužit v jídelně jako doplňkový prostor pro servírování jídla při velkých rodinných setkáních. Zajímavostí je, že konzolové stolky pocházejí ze 17. století z Francie. Byly navrženy tak, aby byly připevněny přímo na stěnu a vytvářely dojem, že jsou součástí architektury místnosti.

image2

Toaletní stolek: dotek luxusu v ložnici

Toaletní stolek je synonymem elegance a stylu. Je to místo, kde máte uloženou veškerou kosmetiku a kde se připravujete na nový den nebo večer. Toaletní stolky jsou často doplněny zrcadlem a pohodlnou židlí nebo taburetem. Toaletní stolek však není jen o zrcadle. Často je vybaven zásuvkami nebo malými skříňkami, do kterých můžete uložit vše potřebné – od kosmetiky až po šperky. V minulosti byly toaletní stolky výsadou vyšších společenských vrstev a byly symbolem luxusu a prestiže.

image3

Každý z těchto stolů dodává domácnosti specifický charakter a funkčnost. Příruční stolek je praktickým pomocníkem při relaxaci, servírovací stolek přináší společenskou interakci, konzolový stolek dodává eleganci a styl a toaletní stolek je součástí osobního rituálu krásy a pohodlí. Všechny tyto stolky, ačkoli se liší, mají jedno společné – vytvářejí domov, který je nejen funkční, ale také plný osobnosti a stylu.

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť