Home Ložnice inspirace Přehoz na postel zútulní ložnici. Pomůžeme vám vybrat ten správný.

Přehoz na postel zútulní ložnici. Pomůžeme vám vybrat ten správný.

by Martin Stropko

První, čeho si všimnete, když vejdete do ložnice, je postel. To, jak postel na vás působí, odráží celkový dojem z pokoje. Proto je důležité mít postel vždy pěkně ustlanou a uspořádanou. K tomu vám dopomůže jednoduchý bytový doplněk přehoz na postel. Přehoz dodá vaší domácnosti příjemné teplo domova, zútulní ji a dodá jí moderní vzhled. Kromě estetické funkce plní přehoz především praktickou funkci. Ložní prádlo a matraci chrání před prachem, pylem, zvířecí srstí a jinými nečistotami. Jak si vybrat přehoz, který padne vaší posteli jako ulitý?

IBBIE_HORCICOVA

Důležité jsou rozměry

Při výběru konkrétního rozměru přehozu se musíte rozhodnout, zda chcete zakrýt jen vrchní část postele nebo má přikrývka převiset z okrajů postele. V případě, že chcete zakrýt jen vršek postele, stačí vám znát šířku a délku. Pokud má přehoz převiset, k šířce musíte připočítat i výšku postele. Má-li přehoz převiset jen částečně, stačí k šířce připočítat 1x výšku, má-li sahat až po zem připočtěte výšku postele 2x. Samozřejmě je třeba zvážit i polohu postele, protože pokud je u stěny, resp. přístupná jen z jedné strany, postačí vám menší šířka než když je přístupná z obou stran. Obecně platí, že na jednolůžko stačí šířka 170 cm a na manželskou postel od 220 cm.

HAYDI

 

Přehoz na postel jako designový kousek ve vaší domácnosti

Přikrývky na postel lze krásně sladit se zařízením a dekoracemi ložnice. Útulnost pokoji dodáte s plyšovými nebo kožíškovými teplými přehozy v kombinaci s koberci s vyšším vlasem, závěsy a nábytkem v dřevěném dekoru. Venkovský romantický styl podtrhnou nejen bílé komody, šatní skříně a jemné záclony, ale také přehozy s květinovým vzorem nebo embosovaným či patchworkovým vzorem ustláno na bílé posteli. Elegance docílíte kombinací masivního nábytku a přehozy se saténovým nebo sametovým povrchem. V nabídce jsou samozřejmě také dětské přehozy, které dotvoří styl dětského pokoje.

SOFIA_BIELA

 

Přehozy na postel jsou skvělým doplňkem a ochranou ložního prádla, ale oceníte je i tehdy, když se potřebujete na chvíli natáhnout. Nemusíte rozeslat postel, ani se převlékat z oblečení, které máte na sobě v obavě, že byste si zašpinili ložní prádlo. Jednoduše si lehněte na přehoz a pár minut odpočívejte. Přehozy se dají využít během chladných dnů i jako náhrada teplé deky a v létě zase jako letní tenká přikrývka.

RIA_CIERNA_03

 

Péče o přehozy je velmi jednoduchá a zvládnete ji i sami doma. Přehozy můžete prát v pračce při teplotě 30° C. Doporučujeme však nastavit pogram na ruční praní a jemné odstřeďování. Při praní nepoužívejte bělidla a chemické přípravky. Přehozy nežehlete, a nesušte v bubnové sušičce, ale volně rozvěšením.

Zakrýváte si přes den postel? Máte doma přehoz na postel, nebo používáte deku či jiné přikrývky? Neváhejte, a podívejte se na naši nabídku krásných přehozů na postele.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť