Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Krabice od pizzy – netradiční bytový doplněk

Krabice od pizzy – netradiční bytový doplněk

by Martin Stropko

Necháváte si často dovézt pizzu domů, protože milujete její chuť a nechce se vám chodit do pizzerie? Nebo snad ne kvůli chuti, ale protože stále čekáte na krásného kurýra či kurýrku? Pak je možné, že se vám doma hromadí krabice od pizzy a prostor v bytě se začíná blížit nule. Co můžete dělat s krabicemi od pizzy, když se vám je nechce vyhazovat? Vyrobte si třeba obrázek na zeď, stojan na notebook, stolní fotbálek či malou zásuvkovou skříňku. Při výrobě si však dejte pozor, aby krabice nebyla zamaštěná. Pokud se vám nelíbí představa, že byste tvořili z použité krabice, kupte si novou.

Foto: ©Depositphotos.com/belchonock

Foto: ©Depositphotos.com/belchonock

1) Stojan na notebook

Koukáte celý den na monitor notebooku a už vás z toho bolí za krkem, protože ho máte položený jen tak na pracovním stole? Nachystejte si krabici od pizzy, pravítko, tužku, nůžky a sešívačku a vyrobte si stojan na laptop. Krabici rozložte a narýsujte si na ni pomocné čáry podle šablony. Podle těchto čar pak krabici složte a spoje zajistěte sešívačkou.

2) Obraz na zeď

Potřebujete krabici, která nebude mít zkosené rohy, tapetu, balicí papír nebo textilii a lepidlo (nejlépe ve spreji). Podle velikosti krabice si odstřihněte papír tak, abyste ho mohli ohnout přes její boky. Vrch krabice nastříkejte lepidlem a přitlačte na něj nachystaný papír. Pak nastřihněte diagonálně rohy papíru, dvě strany krabice zalepte a další dvě ořežte do rovna a nalepte tak, aby vznikly čisté rohy.

3) Stolní fotbálek

Stačí vám krabice od pizzy, zelený papír, bílá fixa nebo lepicí páska, lepidlo, nůžky, pár knížek, dva čističe trubek, brčka a vatová kulička. Krabici otevřete, dno polepte zeleným papírem, nakreslete nebo nalepte čáry a doprostřed kratších stran krabice vytvořte branky z čističů trubek. U branek vytvořte do dna krabice díry, aby jimi mohl míček propadnout. Boky hřiště můžete olepit různými reklamami. Pak už stačí položit hřiště na knížky a můžete se pustit do hry. Míček z vaty ovládejte foukáním do brčka.

4) LED lampa

Lampu 01 od Fattela koupíte za 40 Euro, nebo si můžete stáhnout šablonu a poskládat si ji sami. Šablona je zdarma. Kromě šablony potřebujete krabici od pizzy, napájecí zdroj, pružnější LED pásek připojený kabelem, pravítko, tužku a nůžky. Krabici rozložte a nalepte na ni šablonu. Podle ní vyřežte jednotlivé díly a poskládejte lampu. Karton nakonec můžete natřít akrylovou barvou na libovolný odstín.

5) Zásuvková skříňka

Na skříňku se šesti zásuvkami potřebujete osm krabic. Dále si nachystejte nůžky, pravítko, tužku a sešívačku nebo lepidlo. Ze dvou krabic vytvořte box (korpus skříňky). U ostatních krabic oddělte dno a víko. Dna připevněte sešívačkou nebo lepidlem na vnitřní strany boků skříňky tak, abyste vytvořili přepážky na položení zásuvek. Do přední strany vík vytvořte otvor, který poslouží místo úchytky, a vsuňte je do jednotlivých přepážek. Pokud chcete potlačit „krabicoidní“ vzhled skříňky, olepte ji tapetou nebo ozdobným papírem.

6) Brýle pro virtuální realitu

Hotové brýle pro virtuální realitu stojí asi 150 Kč, můžete si je však vyrobit i sami. Potřebujete krabici od pizzy, šablonu, lepidlo, nůžky nebo zalamovací nůž, samolepicí suchý zip, gumičku, kovové podložky, magnety a bikonvexní čočky o průměru 25 mm se 40mm ohniskovou vzdáleností (najdete je třeba na Amazonu). Vytiskněte si šablonu, přilepte ji na rozloženou krabici od pizzy a vyřežte všechny díly. Na vyznačená místa připevněte suché zipy, magnety i čočky a brýle složte. Pak už jen dovnitř vložte mobil a užijte si virtuální realitu za málo peněz.

Máte další nápad, co by se dalo vyrobit z krabice na pizzu? Napište do komentáře pod článkem.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť