Home Dětský pokoj inspirace Free aplikace, které vám pomůžou při navrhování interiéru

Free aplikace, které vám pomůžou při navrhování interiéru

by Martin Stropko

Chcete vylepšit interiér vašeho domu nebo vás čeká rekonstrukce a chcete svůj byt výrazněji poměnit? Se správnými pomocníky si poradíte i bez interiérového designéra. Tyto aplikace pro android a iOS jsou úplně zdarma a při úpravě interiéru velmi užitečné.

Foto: © pixabay.com

Foto: © pixabay.com

Biano Studio

Webová aplikace Biano Studio vznikla v roce 2021 ale už si stihla získat mnoho příznivců. Můžete v ní v jednom prostředí kombinovat více produktů a získávat tak lepší představu o tom, zda k sobě ladí nebo ne. Primární výhodou je, že produkty, které si tam můžete vizualizovat, jsou reálné produkty z nabídky zdejších obchodů. Prakticky si v ní můžete vizualizovat jakýkoli produkt, který se nachází v databázi Biano a těch je kolem půl milionu! Aplikace si také poradí i s produkty, které mají v obrázku pozadí – to dokáže jedním klepnutím odstranit. Při plánování vidíte také reálné ceny použitých produktů, takže když máte nějaký cenový strop, tak v tom máte přehled. Také můžete čerpat inspiraci od jiných uživatelů z jimi vytvořených projektů. Samozřejmostí je možnost sdílení projektů s ostatními, ale rovněž možnost jej zanechat jako neveřejný.

Houzz Interior Design Ideas

Aplikace Houzz získala v roce 2016 ocenění Google Play Awards a byla vyhlášena za nejlepší aplikaci roku. Houzz obsahuje databázi několik milionů obrázků, kterými si můžete inspirovat. Najdete zde návrhy všech místností od koupelny přes kuchyň až po obývací pokoj. Pokud si neumíte představit, jak by konkrétní kus nábytku vypadal u vás doma, můžete si to vyzkoušet. Stačí vybrat produkt z katalogové nabídky a za pomocí fotoaparátu ho alespoň virtuálně umístnit u vás doma. Zboží z katalogu lze sice zakoupit pouze na území Spojených států amerických. Navzdory tomu se vám i v České republice určitě podaří najít produkt, který bude podobný tomu z Houzz.

ColorSnap od Sherwin-Williams

Chcete malovat, zalíbila se vám nějaká barva a neumíte si představit jak by vypadala na stěně u vás doma? Reálnou představu získáte pomocí aplikace ColorSnap od společnosti Sherwin-Williams. Tato šikovná aplikace je schopná z obrázku „vytáhnout“ všechny barvy a zařadit je do barevné palety Sherwin-Williams. Následně můžete vybranou barvu virtuálně aplikovat na vámi vybranou místnost, abyste věděli, jak tento odstín bude slušet obývacímu pokoji, kuchyni nebo předsíni.

MagicPlan

Praktická aplikace MagicPlan vám umožní  vytvořit půdorys místnosti za pomocí fotoaparátu vašeho smartphonu nebo tabletu. Po nasnímání místnosti aplikace vytvoří půdorys do kterého můžete vkládat polohu dveří, zařízení apod. Zadat můžete i výšku místnosti a polohu překážek jako jsou například okna. Do místnosti potom můžete vkládat nový nábytek, zařízení a uvidíte, jak vám zapasuje do místnosti bez toho, abyste museli něco měřit nebo stěhovat nábytek. Návrh si potom můžete uložit ve formátě PDF, JPEG, PNG, DXF apod a poslat si ho na email.

Kde sa dá získat další inspirace

Pokud chystáte rekonstrukci nebo potřebujete výraznější změnu v interiéru, inspirovat se můžete i na výstavách a veletrzích s nábytkem v Čr nebo v zahraničí. Pokud chcete navštívit akci Evropských rozměrů, tak zavítejte k sousedům do Polska. V březnu se ve měste Poznan koná jedna z největších evropských výstav nábytku na které se zúčastní nábytkáři z Polska, ale i z Německa, Slovenska, Česka. Inspirativní mohou být také časopisy a web stránky zaměřené na bydlení. Můžete zde najít nejen rady, ale i realizované úpravy interiéru a rekonstrukce.

BRW_August_05

Využíváte při rekonstrukci a úpravě interiéru služby designérů nebo si umíte poradit sami?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť