Vyrobte si kreativní dekorace ze žárovek!

Foto: © pixabay.com

Vypálené žárovky vám můžou ještě nějaký čas posloužit, protože se dají přeměnit na elegantní a originální dekorace do bytu. Pokud máte kreativní náladu, vyzkoušejte si vyrobit mini terárium pro rostliny, akvárium nebo vázičku. Přinášíme vám několik inspirativních tipů, jak proměnit starou žárovku na moderní dekoraci.

Mini terárium pro rostliny

Terárko je krásná a nenáročná dekorace, která vnese k vám domů nebo do kanceláře kousek přírody. Potřebovat budete žárovku, kleště, vývrtku, hřebík, kladivko, písek, kamínky, malou rostlinu – sukulent. .

Ze žárovky odstraníte vnitřek a dovnitř nasypete písek a drobné kamínky. Z papíru si můžete udělat malý trychtýř, aby se vám písek a kamínky nevysypali okolo. Nakonec vložte do žárovky malou rostlinu a přidat můžete pár dekoračních kamínků, kousky kůry apod. Mini terárium můžete nechat položené na stole nebo na poličce, ale můžete i jako závěsnou dekoraci. V takovém případě si připravte ještě špagát. Podrobný návod najdete ve videu.

Vázičky na zavěšení

Prázdnou stěnu v  obývacím pokoji  můžete oživit fotkami, obrazem nebo vázičkami ze žárovek. Kromě žárovek, ze kterých vyberete vnitřek, budete potřebovat už jen drát, kleště a případně i lepící pistoli. Drát můžete nahradit i špagátem nebo stuhou. Vázičky můžete zavěsit na obyčejný hřebík nebo si na stěnu připevníte háčky nebo věšáky. Na závěr už jen žárovky naplňte vodou a vložte do nich květy. Návod jak na to, si můžete prohlédnout v následujicím videu.

Mini akvárium

Mini akvárium je vlastně obdoba mini terária, ale v akvárku si můžete pěstovat vodní rostliny a případně i malou rybičku. Připravit byste si měli žárovku a nářadí, za pomocí kterého z něj vyberete vnitřní části. Kovový závit můžete k žárovce přilepit, abyste měli jistotu, že bude držet i pokud ji naplníte vodou. Z pevného drátu si jednoduše dokážete vyrobit stojan na akvárium, stačí ho pouze správně poohýbat. Potom do žárovky vložte rostliny, kamínky nebo písek a nalijte vodu.

Pokud chcete v akváriu i rybičku, je vhodné zvolit větší žárovku, ale určitě by v ní rybka neměla zůstávat příliš dlouho. Přece jen potřebuje okysličenou vodu a občas vyčištěné akvárium. Voda se dá okysličovat například za pomocí injekční stříkačky a stejným způsobem se dá průběžně vyměnit voda.

Loď v žárovce

Loď v láhvi je známá věc. V menším provedení se dá ale loď vložit i do žárovky. Vytvoření takové dekorace si vyžaduje trochu trpělivosti a zručnosti, výsledek ale bude stát za to. Loď můžete vyrobit z párátek, malých silikonových gumiček, balonu, plastelíny, sekundového lepidla a nenahraditelným pomocníkem bude dlouhá pinzeta. Na dekoraci můžete použít i kamínky nebo barevný písek. Že si to neumíte představit? Jak na to zjistíte níže ve videu.

Který nápad se vám nejvíce líbí? Zkoušeli jste už něco podobného vyrobit?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Jak vyrobit dekorace do vaší domácnosti na Velikonoce?

Jak vyrobit vintage nábytek

Jak natřít nábytek ve stylu Provence