Velikonoční prostírání jak z obálky časopisu? S námi to zvládnete!

Nezáleží na tom, jestli máte velkou rodinu nebo čekáte množství koledníků. Možná plánujete pouze překvapit milou velikonoční snídaní svého partnera. Pomocí našich tipů se vám podaří vytříbit prostírání do dokonalosti.

Tak pojďme na to  😉 

Zajíček z ubrousku

I tradiční symboly jara se dají pojmout zajímavě a kreativně. Znáte jednoduchý postup, jak si jen z ubrousku a kousku provázku vyrobit zajíčka? Můžete si ho prohlédnout v tomto videonávodu: Návod na vytvoření zajíčků z ubrousku

Taková milá a jednoduchá dekorace krásně vynikne na servírovacím stole, ale i na talířích namísto klasických ubrousků. Počítejte však s tím, že vaši hosté zřejmě nebudou chtít milého zajíčka rozložit a použít jako ubrousek. 🙂

Bílý ubrus nemusí být nuda

Ubrus s velikonočním či jarním motivem je hezký, ale možná se vám nechce investovat do něčeho, co využijete jen pár dní v roce. Navíc byste pak měli každý rok stejný, a to by byla zřejmě nuda.

Zcela si vystačíte i s obyčejným bílým ubrusem, který doma určitě najdete. Celý stůl můžete sladit do bílé nebo přidejte jednu či dvě barvy například na květech a ubrouscích. Tím celé aranžmá oživíte.

Další možností je použít zajímavý inventář, který je netradiční a nepoužíváte ho každý den.

Jídelna Tempo Kondela Kora

Stále vám chybí barvy?

Použijte barevnou stužku nebo několik barevných stužek, které rozložíte přes střed stolu. K tomu zcela postačí krásná váza s barevnými květinami a jednoduchý inventář. Nebo zkuste na stůl či pod talíře rozložit pestrobarevné ubrousky.

Velikonoce nemusí být jen zelené či žluté. Zkuste sáhnout například po jemných pastelových barvách. Roztomilé a hravé jsou vzory jako tečky, pásky a květiny.

Extra tip: Pokud máte pěkný stůl, který nechcete zakrývat, obejdete se i bez ubrusu. Poohlédněte se po prostíracích podložkách, které stůl oživí a zároveň i ochrání. Hitem jsou momentálně prostírání z čistě přírodních materiálů a v přirozených barvách.

Květiny a ještě jednou květiny

Asi sotva bychom si dokázali představit Velikonoce bez květin. Jelikož jsou krásné, barevné a voňavé, poslouží vám jako univerzální dekorace. Několik květin ve váze nebo v květináči je to, co opravdu funguje. A přitom je to tak jednoduché.

Pozornost pro Tebe

Dejte svým hostům pocítit, že jsou výjimeční! Připravte jim krásné a originální překvapení v podobě dekorace, kterou uložíte přímo na talíř.

Extra tip: Pokud dopředu víte, kdo k vám na návštěvu přijde, pohrajte si se jmény nebo iniciály hostů a zkuste je nějak využít i při prostírání. Nechte se inspirovat i těmito fotkami.

Na závěr máme pro vás ještě několik zajímavých fotek, které vám mohou posloužit jako inspirace. Nezapomeňte ale, že nejdůležitější je držet se svého vkusu a při přípravě prostírání se dobře pobavit, vždyť tyto svátky jsou hlavně o radosti. 🙂

Zdroj obrázků: © pinimg.com

Čtěte také: 7 tipů, jak si vyrobit originální velikonoční dekorace rychle a levně!

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Jak vybrat zahradní křeslo pro příjemné chvíle na zahradě

Střešní zahrada: Jak vytvořit střešní zahradu a osvěžit střechu domu

Revitalizace zahrady: nápady pro jarní úpravu venkovních prostor