14 tipů, jak vytěžit maximum z podkrovního prostoru

1. Podkrovní pokoj nemusíte přecpat nábytkem. Více mu sluší, když je krásně vzdušný. Pod zkosenou část umístěte nižší skříňky nebo komody.

2. Chcete mít postel pod šikmou střechou nebo střešním oknem? Dbejte na to, aby nad postelí zůstalo alespoň 120 cm volného prostoru, abyste se v ní necítili stísněně. Pohodlně si tak můžete číst knihu vsedě, bez pocitu, že na vás padá strop.  

3. Pokud sladíte stěny, nábytek i textilie v místnosti do světlých barev, vaše podkroví bude opticky prostornější.

Foto: © homestratosphere.com

4. Nebojte se netradičních odstínů ani výrazných vzorů. Elegantní lustr krásně doplní podkrovní obývací pokoj sladěný do pastelových barev.

Foto: © messagenote.com

5. Prostor pod šikmou podkrovní střechou se výborně hodí na umístění psacího stolu. Když sedíte, nepotřebujete mít nad sebou spoustu volného místa. Myslete na to při zařizování studentského pokoje nebo pracovny.  

6. Při navrhování podkrovního interiéru se poraďte s architektem nebo interiérovým designérem. Možná ho napadne originální řešení, na které byste sami nepřišli, například zakomponovat do velkého otevřeného prostoru „pódium“, které opticky oddělí jednotlivé zóny. Může obsahovat i zásuvky, které vám šikovně nahradí skříně a komody.

Foto: © diycraftsu.com

7. Pokud je vaše podkrovní místnost naopak příliš úzká, využijte to a zavěste si do ní nápaditou houpací síť. I v zimě si tak můžete vychutnat letní pohodu jako na pláži mezi dvěma palmami.

Foto: © brightbazaarblog.com

8. Nemáte dost místa pro klasickou šatní skříň? Zkuste poloviční! Většina vašeho oblečení přece nesahá až k zemi.

Foto: © andreagary.com

9. Nebojte se neobvyklých řešení ve stísněných prostorech. Atypické poličky na míru vytvoří v podkroví jedinečnou knihovnu, jakou nebude mít nikdo jiný.

Foto: © indulgy.com

Foto: © messagenote.com

10. Pokud využíváte podkroví především jako skladiště pro sezónní věci, udržujte v něm pořádek. Jednoduchou stěnovou konstrukci si umíte namontovat i sami. Materiál a plastové kontejnery seženete v nejbližším stavebnictví.

Foto: © hative.com

11. I z velmi úzkého prostoru pod šikmou střechou se dá vytvořit příjemný koutek na čtení a rozjímání. Stačí tam jen postavit čalouněnou postel nebo lavičku a na ni pár barevně sladěných polštářků a dokonalé místo pro lenošení je na světě.

Foto: © meccinteriors.wordpress.com

Foto: © thenatos.com

12. Pokud v podkroví zařizujete dětský pokoj, nebojte se využít celý prostor až po strop. Oceníte to, když si uvědomíte, kolik hraček na odkládání mají vaše děti.

Foto: © thewayweplay.se

13. Je váš půdní prostor příliš malý a atypický? Jedna matrace a pár koberců se tam určitě vejde. Vyčarujte si v podkroví romantické zákoutí na hezké chvilky s partnerem.

Foto: © bloglovin.com

14. Pro ještě větší podkrovní romantiku si pořiďte praktický krb nebo kamna, které malý prostor rychle vytopí. Pokud na to váš dům není přizpůsoben, zútulněte si pokoj náladovým osvětlením a voňavými svíčkami.

Foto: © homedesining.com

Potřebujete se poradit o podkrovním nábytku? Napište nám!

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Střešní zahrada: Jak vytvořit střešní zahradu a osvěžit střechu domu

Zahrada uvnitř: Nápady na venkovní nábytek do interiéru

Jak vyrobit dekorace do vaší domácnosti na Velikonoce?