Home Ložnice inspirace Základ moderní ložnice – pořádná postel s roštem a matrací

Základ moderní ložnice – pořádná postel s roštem a matrací

by Martin Stropko

Všeobecně uznávaným základem pro kvalitní pracovní výkon a pohodu po celý den je zdravý spánek. V ideálním případě strávíte spaním třetinu života, proto přemýšlejte nad kvalitním vybavením ložnice. V moderním bytě slouží často nejen ke spaní, ale poskytuje i možnost relaxace, používáte ji také jako domácí pracovnu a současně jako místo k ukládání oděvů.

Benson_51_room

 

Základem nerušeného spánku je dobrá postel s roštem a matrací. I když je trendem jen minimální osazení ložnice nábytkem, neobejdete se bez úložných prostor. Kvůli úspoře místa si nahraďte klasickou šatní skříň nejlépe skříní vestavěnou s posuvnými dveřmi. Výrobci nabízí celou škálu různých doplňků a výsuvů k ukládání potřebných věcí nebo zavěšení kalhot či kravat.

Při výběru postele myslete na doporučené rozměry, protože vaše spánkové pohodlí je nade vše. U dvoulůžkové postele je ideální šířka 180 centimetrů, ale v oblibě zůstává i šířka 160 centimetrů. Délku postele zvolte podle výšky postavy, ke které přidejte 30 cm navíc. Budete tak mít dostatek pohodlí. Volný prostor kolem postele by měl být kolem 80 centimetrů ze tří stran.

TEMPO_KONDELA_MANILA_160_1

 

Moderní ložnice má působit lehkým dojmem, což mimo jiné ovlivňují i použité barvy. Odborníci doporučují oblíbené světlé odstíny béžové, modré nebo fialové. Líbí se vám teplejší odstíny? V tom případě zvolte tlumené odstíny oranžové či žluté. Výrazná červená a jiné zářivé barvy vás mohou nepříjemně rozrušovat, což do ložnice nepatří.

Moderní ložnice působí lehkým dojmem a je plná čerstvého vzduchu

V ložnici udržujte neustále pořádek a snažte se, aby vaše postel co nejvíce větrala, proudil tu vzduch a místo pod postelí jste nezarovnali odloženými věcmi. Všudypřítomným roztočům tím velice znepříjemníte život a sami si vytvoříte zdravé prostředí pro spaní.

DAPHIS_SPALNA

 

Máte ložnici o rozměrech malé zámecké komnaty? Pořiďte si třeba některou z designových postelí. V moderním pojetí tu skvěle vypadají postele s nebesy nebo baldachýnem. Pocit luxusu a pohodlí budete mít v kruhové posteli, která se ale hodí jen do větších místností. Pokud volíte čalouněnou postel, dejte raději přednost ekokůži nebo textilii s nešpinivou úpravou.

Šlágrem posledních let jsou takzvané futonové postele s původem v Japonsku. Jedná se obvykle o dřevěnou konstrukci doplněnou futonem – přírodní matrací, která se dá složit a uschovat. Díky tomu můžete postel přes den využívat i jiným způsobem než na spaní. Především v malém bytě tím ušetříte dost vzácného místa.

707920_x_1000_type_color_image

 

Dlouhodobě nejoblíbenější materiál pro výrobu ložnic je masivní smrkové, bukové a borovicové dřevo. Postele a skříně ze dřeva jsou pevné, stabilní a při správné péči vám vydrží dlouhou dobu. Velmi netradiční, ale zajímavý je ložnicový nábytek z palet, který se na trhu objevil v posledních letech a můžete si jej vyrobit i sami.

Nábytek z lamina nemá téměř žádné nároky na údržbu

Pořiďte si nábytek z lamina, který se hodí téměř do každého interiéru. Nemá téměř žádné nároky na údržbu a můžete si vybrat z velkého množství barevných provedení s různou strukturou povrchu. Nábytek z kvalitního lamina věrně připomíná díky moderním technologiím jakékoli dřevo.

TEXPOL_POSTELE_JANA_BUK_AKCIA

 

Pokud nepatříte zrovna mezi milovníky nakupování, a surfování po internetových stránkách není vaše hobby, jsou pro vás ideální moderní ložnicové sestavy. Seženete je ze dřeva i z lamina a v nepřeberném množství designů podle vašeho gusta. Nábytek bude mít jednotný styl a navíc při nákupu kompletní ložnice významně ušetříte.

Ložnice má být nejpříjemnější místností každého domova. Výběr nábytku nepodceňujte a berte ohled i na názor svého partnera. Jen tak se vám podaří zvolit takové vybavení, ve kterém bude váš noční odpočinek po všech stránkách osvěžující.

Dáváte přednost ložnici po babičce nebo super moderně? Napište nám v komentáři pod článkem, kde se vám nejlépe spí a sní.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť