Home Dětský pokoj inspirace Vytvořte školákům pracovní koutek i v malém pokoji

Vytvořte školákům pracovní koutek i v malém pokoji

by Martin Stropko

Když začnou děti chodit do školy, potřebují místo na učení a přípravu. Prvňák má samozřejmě jiné potřeby než student střední školy nebo vysoké školy. Každý ale potřebuje svůj pracovní koutek a vhodné podmínky na studium, které se dají vytvořit i v malém dětském pokoji.

BRW_Namur_izba

 

Využijte místo s rohovým PC stolkem

Rohový PC stolek  je praktický hned z několik důvodů. V první řadě šetří místo a umožňuje vám využít prostor v rohu. Kromě toho je většina takových stolů vybavena i úložnými prostory a tak není nutné hledat místo i na regál nebo skříňku na školní potřeby. Pokud máte skutečně málo místa, vyberte si PC stolek s regály i zásuvkami. Pohodlně v něm uložíte počítač, učebnice a všechny školní pomůcky.

TEMPO_KONDELA_BENTOS_DUB_SONOMA_BETON

 

Dětská postel s pracovním stolem

Dalším prostorově úsporným řešením je dětská postel s úložným prostorem a pracovním stolem. Jde v podstatě o patrové postele, přičemž ve spodní části není další lůžko, ale stolek a úložné prostory. Toto řešení je vhodné nejen pro menší děti, ale i pro studenty. Postele mají totiž i rozměry klasické jednolůžkové postele, tedy 200 x 80 cm. Pokud je dětský pokoj malý nebo potřebujete vytvořit pracovní prostor pro více dětí, je to ideální řešení. Některé modely mají množství úložného prostoru i na hračky nebo oblečení.

WIP_ANTRESOLA_P_1A_somoma_svetla_biela

 

Málo místa vyřeší i poličky a regál

Pokud nebude stačit úložné místo ve stole, můžete si pomoci poličkami nebo policovým systémem na stěnu. Nad stůl jedoduše připevníte poličky, které se dají využít na knihy, ale i na různé jiné maličkosti nebo dekorace. Další možností jsou úložné boxy nebo kontejnery, které se dají umístit pod stůl, pokud je pod ním ještě místo.

Tempo_Kondela_Miestnosti_Interierova_ego_04mapety_X9K0883

Nezapomeňte na pořádnou židli

K pracovnímu stolu jednoznačně patří kvalitní kancelářská židle. Správné držení těla a pohodlí při sezení je mimorádně důležité hlavně u dětí. Ideální jsou tzv. rostoucí židle nebo židle s nastavitelnou výškou. Pro starší děti a studenty jsou vhodné i kancelářské křesla nebo židle. Čím více času tráví sezením nad školními povinnostmi, tím důležitější je, aby se naučily sedět správně a nehrbily se.

HALMAR_JUMP_RUZOVA

 

Důležité je světlo

I když mluvíme o pracovním koutě, důležité je světlo. Pokud je to alespoň trochu možné, umístěte stůl k oknu nebo co nejblíže k němu. Přirozené světlo je vždy lepší než umělé i z pohledu pocitu pohody. Pokud to není možné, musí být součástí stolu i kvalitní lampa a samozřejmě hlavní stropní světlo. U dětí, které píšou nebo kreslí rukou, umístěte na stranu méně dominantní ruky. To znamená, že pokud máte doma praváka, lampička by měla být na levé straně a naopak.

MOB_60_FLUMO_DETSKA_IZBA_03

 

Má vaše dítě v pokoji pracovní kout? Líbí se vám více rohový stůl nebo postel se stolkem v jednom?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť