Home Dekorace do bytu a bytové doplňky :) Udělejte si vlastní podzimní dekoraci!

Udělejte si vlastní podzimní dekoraci!

by blog.hezkynabytek.cz

S podzimem přichází i chladnější a sychravější počasí, které asi většina z nás příliš v lásce nemá. Zkuste však překonat své předsudky a možná i lenost a vydejte se na pěknou procházku do přírody. Taková zdravotní procházka zároveň poskytuje prostor pro hledání pokladů, z něhož můžete tvořit.

Krásný podzim

Foto: © unsplash.com

Podzimní období s sebou přináší i inspiraci a materiál na výrobu originálních dekorací do bytu. Jak a z čeho si vyrobit podzimní dekoraci?

Přírodní materiály

Na podzim se dá sehnat ledacos na výrobu podzimní dekorace do bytu. Stačí se vydat na příjemnou procházku do přírody a rozhlédnout se kolem sebe. Určitě objevíte nádherně zbarvené listy, kaštany, žaludy, šišky, šípky nebo obyčejné větvičky. Všechny tyto věci jsou skvělým základem pro výrobu dekorací, které vyniknou nejen v obývacím pokoji a předsíni, ale také v dětském pokoji.

podzimní výzdoba

Foto: © pexels.com

Nesmí se zapomínat samozřejmě ani na dýně, které již dozrávají v zahradách, nebo je najdete v obchodech. Když si dáte veškerý materiál na hromádku, možná vás to inspiruje a jednoduše začnete tvořit. Druhou možností je nechat se inspirovat tímto článkem, ve kterém najdete několik tipů na výrobu vlastní podzimní dekorace.

dýně

 Foto: © unsplash.com

Akce a výprodeje

Podzimní věnec

Na výrobu věnců můžete použít vše, co vám jen přijde pod ruku. Základ věnce si můžete vyrobit sami z tenkých větví, které pozapletáte. Můžete si ho také zakoupit již hotový. Na zdobení pak můžete použít živé i umělé dekorace. Hodí se například žaludy, malé dýně, listy, jeřabiny, šípky nebo barevné stužky.

věnec z přírodních materiálů

Foto: © pixabay.com

Dekorace se nejlépe připevňují tenkým drátem nebo pomocí tavné pistole. V této tvůrčí činnosti se fantazii meze opravdu nekladou a zapojit můžete i své kreativní děti.

podzimní věnec na dveře

Foto: © pixabay.com

Miska z listí

Podzimní dekorace do kuchyně, jídelny nebo předsíně? Určitě miska! Použít ji můžete na bonbóny, čokoládky nebo klidně odkládání klíčů, abyste je měli vždy na jednom místě.

Na výrobu misky z podzimního listí budete potřebovat hodně listí, nůžky, balón, štětec a tekuté lepidlo na decoupage (ubrousková metoda), které seženete v papírnictví nebo na internetu.

miska z listí

Foto: © Hello!Lucky

V prvním kroku je třeba listí samozřejmě očistit a odstranit stonky, případně i hrubší žíly, aby listí drželo pohromadě. Pak nafoukněte balónek. Balónek by měl být tak velký, jak velká by měla být vaše nová miska.podzimní listí

Foto: © Hello!Lucky

Kromě velikosti misky je důležitá i její výška. Na nafouknutý balónek si tedy nakreslete čáru, abyste věděli, do jaké výše budete nanášet lepidlo. Pomoci si můžete i miskou. Balónek položte do misky a obkreslete okraj, aby byla čára rovná. Pak už můžete nanést první vrstvu lepidla.

na výrobu misky použijete balón

Foto: © Hello!Lucky

Když je balónek natřený lepidlem, můžete začít ukládat listy. Když list přilepíte na balón, přetřete ho ještě další vrstvou lepidla a nešetřete ním. Pozornost byste měli věnovat hlavně okrajům listů, aby se neodlepovaly. Pokračujte s lepením listů, dokud nepokryjete celou požadovanou plochu. Misku pak nechte uschnout tak, aby se listy ničeho nedotýkaly.

nalepujte postupně listy

Foto: © Hello!Lucky

Balónek tedy můžete položit do misky nebo jiné nádoby, ale dejte pozor, aby se okraj misky nedotýkal listů. Misku nechte sušit několik hodin a pak pomalu vyfoukněte balónek. Opatrně ho oddělte a krásná podzimní dekorace do bytu je hotová.  😉

podzimní dekorace

Foto: © Hello!Lucky

Kterou podzimní dekoraci do bytu si vyzkoušíte vyrobit? Nebo máte jiné oblíbené dekorace, které si vyrábíte každý podzim? Podělte se s námi o vaše výtvory!

Čtěte také: Minimalismus a přírodní materiály: objevte osobitý japonský styl!

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť