Home Nezaradené Top 9 barevných kombinací na Vánoce

Top 9 barevných kombinací na Vánoce

by blog.hezkynabytek.cz

Vianočné stromčeky

Možná jste už i vy přemýšleli nad tím, jaké barvy by měla mít vaše vánoční výzdoba tento rok, adventem počínaje a Silvestrem a Třemi králi konče. Do jakých odstínů sladíte stromek, výzdobu štědrovečerního stolu a vánoční výzdobu v oknech, případně na dveřích tak, aby celý váš byt nebo dům působil svátečně a esteticky? Přinášíme vám trochu inspirace: 9 TOP trendů Vánoc!

1. Přírodní výzdoba

Ty nejtradičnější Vánoce, s jablíčkami a oříšky, nepočítají se žádnou barevnou výstředností. Pokud se rozhodnete pro skromnou výzdobu v přírodním stylu, širokým obloukem se vyhněte třpytkám a křiklavým barvám. Hlavním materiálem přírodní výzdoby je dřevo, kterému je ponechána jeho přirozená hnědá barva. Při tvorbě adventních věnců můžete využít i další přírodní materiály: větvičky jehličnanů, šípky, jmelí, mech… Pokud je potřebujete doplnit nějakou látkou, použijte nebarevný len, pytlovinu, přírodní provázek, případně stužky decentní zelené nebo črvené barvy.

Vianočná dekorácia

2. Měď a kovový lesk

Měděná je rozhodně barvou této sezony a její slavnostní lesk se perfektně hodí na krásně prostřený vánoční stůl. Sluší i rozzářenému stromku, na který vám doporučujeme použít bezpečný LED světelný řetěz studeného odstínu. Měděné ozdoby můžete kombinovat s bílou, smaragdově zelenou, vínově červenou, ale i modrou či tyrkysovou barvou. Zajímavý efekt dosáhnete i kombinací matných ozdob měděných odstínů s lesklými ozdobami stříbrné barvy.  

Vianočný stromček

3. Ledové variace

Dalším trendem Vánoc 2015 je průhlednost a křehké ledové rampouchy, které jsou vyrobené ze skla. Skleněné ozdoby na stromek můžou však působit velmi nenápadně, proto vám doporučujeme tyto mrazem dýchající dekorace doplnit ozdobami v některé z barev, jako jsou stříbrná, světle modrá, světle zelená nebo klasická bílá či krémová.

Vianočné gule

4. Magická fialová

Liturgická barva adventu, záhadná a ušlechtilá fialová dodá vaší vánoční výzdobě sváteční náladu. Fialové akcenty na stromku zvýrazníte stříbrnými a bílými ozdobami s metalickým leskem. Pokud se vám zdá tmavá fialová příliš pochmurná, přidejte dekorace ve světlejších odstínech fialové, případně růžové.

Vianočné gule

5. Ta léta 70-tá

Český retro styl znamená návrat k salonkam a výrazným barvám jako je sytě zelená, modrá, žlutá a červená. Nebojte se kombinovat oldschoolové baňky a jiné zajímavé ozdoby na stromku s barevnými žárovkami světelných řetězů a přidejte i třpytky. Retro stromek to snese.

Vianočné gule

Vianočné ozdoby

6. Pastelová jemnost

Váš stromek a výzdoba domácnosti může mít i jemnější podobu. Pudrové odstíny, pastelová zelená, modrá, žlutá a růžová, v kombinaci s bílou a jemnými dekoracemi z papíru nebo paličkované krajky působí velmii romanticky a navodí vám v obývacím pokoji příjemnou zimní náladu, i kdyby byly Vánoce na blátě.

Vianočné darčeky

Papierové stromčeky

7. 50 odstínů béžové

Od krémové, odstínu šampaňského, béžové, až posvětlehnědou: tón v tónu bude vaše výzdoba opravdu krásná a přitom decentní. Zaměřte se na přírodní materiály, jako je dřevo, keramická hlína, nebělený papír, kukuřičné šustí či včelí vosk. Vyzdobte stromek vlastnoručne upečenými perníčky. Na konferenční stolek  v obývacím pokoji nezapomeňte položiť proutěný košík s ovocem a voňavými smrkovými vetvičkami.

Drevená ozdoba

Papierový anjelik

8. Elegantní modrá

Modrá barva působí na vánoční výzdobě velmi stylově. Tmavě modré, bledě modré či tyrkysové dekorace výborně vyniknou na adventních věncích, na svátečním stole, na oknech i na vánočním stromku. Pokud chcete dosáhnout teplejších odstínu výzdoby, zkombinujte modrou s hnědou, béžovou nebo měděnou barvou. Pokud chcete zvýraznit chladnou krásu modré, zkombinujte ji s bílou nebo stříbrnou.

Modré vianočné ozdoby

9. Zelená a červená

Tato barevná kombinace je nestárnoucí klasikou Vánoc. Zelený stromek, červená jablka, šípky a plody cesmíny či oblíbená květina vánoční hvězda nás opět vracejí k tradičním barvám nejkrásnějšího svátku v roce. Pro modernější vzhled výzdoby můžete sáhnout po dekoracích s vysokým leskem, výrazné smaragdově zelené a vínově červené barvě.

Vianočné vrecúško

Šteniatko

Co povíte, inspirovali jste se? V jakých barvách tento rok zdobíte vy? 🙂

Foto: © 2015 Pixabay; Foto: © 2015 Pexels

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť