Home Jak pečovat o nábytek PC a psací stoly – podle čeho vybírat?

PC a psací stoly – podle čeho vybírat?

by blog.hezkynabytek.cz

Děti, studenti i dospěláci – všichni dnes pracujeme s počítači. Neznamená to však, že náš pracovní stůl musí být nudný a nezajímavý. Dnes už snadno seženete PC a psací stoly s originálním designem, které se vejdou i do malého panelákového bytu a zároveň poskytnou dostatek úložného prostoru pro veškerou nezbytnou techniku. Kde je řád, tam jde práce od ruky.

Jak však vyberete kvalitní PC stůl nebo psací stůl do pracovny nebo do dětského pokoje?

Praktický PC stůl

PC stolek – WIP – Kuba

PC stolky si vybírejte hlavně podle toho, kolik volného prostoru máte v bytě a jaké množství techniky na ně chcete umístit. Pokud pracujete pouze s klasickým laptopem, postačí vám malý PC stolek s rovnou plochou.

PC stůl Famm

PC stolek – Famm – 80134/49

Pokud vlastníte klasický desktopový počítač, musíte mít dostatek místa nejen pro těžkou PC skříňku a monitor, ale i pro klávesnici a myš. Další prostor navíc budete potřebovat, pokud chcete k počítači umístit zařízení jako tiskárnu, kopírku, skener či telefon. Domácí kancelář se vám tak může nafouknout do nečekaně velkých rozměrů. Prostorný rohový PC stůl s prostorem na klávesnici a několika poličkami pomůže vyřešit tento problém. Díky jeho tvaru budete mít také na dosah vše, co právě potřebujete.

Rohový PC stůl

Rohový PC stolek – ML Nábytek – Elf L / P

Rohový PC stůl s úložným prostorem

Rohový PC stolek – Tempo Kondela – Rafael RAF 12

Levnější psací stůl z dřevotřísky může být také řešením pro umístění počítače, pokud používáte notebook nebo s počítačem pracujete jen zřídka. Psací stoly z lehkých materiálů jsou vhodné také pro děti a teenagery. Vaše děti také ocení psací stůl s nastavitelnou výškou.

PC stůl - Jofry

PC stolek – Tempo Kondela – Jofry

Kvalitní psací stůl z dřevotřísky se snadno udržuje a dá se při něm studovat, psát domácí úkoly i pracovat na počítači. Pracovní stůl z dřevěného masivu se pomaleji opotřebuje a v případě potřeby unese PC sestavu i se dvěma monitory.

Akce a výprodeje

Pokud vám chybí poličky na nezbytné pracovní pomůcky a papíry, můžete si nějaké namontovat na stěnu nad stolem. Pokud naopak potřebujete jen minimální prostor a máte malý byt, využijte PC stůl bez skříněk v podobě desky, která se namontuje na stěnu. Kovové PC stoly se skleněnou deskou také odlehčí byt a dodají mu moderní vzhled.

Bílý PC stůl

PC stolek – WIP – Zoom bílá

Designový PC stůl

PC stolek – Halmar – B-26

Optimální výška pro pohodlný PC stůl je 70-80 cm. Pro největší komfort si pořiďte PC stůl s poličkou na klávesnici, která se nachází o něco níže a když ji nepotřebujete, můžete ji zasunout. Díky této poloze se vaše ruce méně unaví při psaní.

Elegantní PC stůl

PC stolek – Tempo Kondela – Melichar

PC stůl WIP

PC stolek – WIP – Promo – Promo 1

Pokud má stůl vyvýšený podstavec na umístění monitoru, bude se vám lépe pracovat, protože monitor bude ve výši očí. Milovníkům pořádku doporučujeme vybrat si stůl s praktickými otvory na kabeláž. Pokud jste zvyklí hodně pracovat u počítače, ke stolu si pořiďte i ergonomickou kancelářskou židli s vysokou opěrkou.

kancelářské židle

PC stůl

PC stolek – Tempo Kondela – Mops Saldo ořech

Psací stůl s regálem

Psací stůl – Tempo Kondela – Bexinton 205604 (s regálem)

Čtěte také: Jak zařídit studentský pokoj?

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť