Home Obývák inspirace Obývací stěna: jak vybrat tu správnou?

Obývací stěna: jak vybrat tu správnou?

by blog.hezkynabytek.cz

Zvažujete stavbu nového domu a nemáte tušení, jak si vybrat správný nábytek? Nebo vás už omrzel nábytek, který máte doma? Správně zvolená obývací stěna dokáže oživit celý obývací prostor a navíc je maximálně funkční!

Obývací stěna Boston

Obývací stěna Boston 24 DTR BT (s osvětlením)

Základem každé správné domácnosti je vhodně zařízený obývací pokoj. Ten správný dojem z vašeho obývacího pokoje docílíte díky správnému výběru obývací stěny. Nábytek dotváří atmosféru místa, které slouží pro setkávání celé rodiny, uvítání vaší návštěvy, nebo jen na příjemný oddechový večer u filmu. Abyste však byli spokojeni s vaším obývákem, musíte si ji sladit podle vlastních představ a vaší osobnosti.

Každý člověk se rád pochlubí dobře vymyšleným a zařízeným obývákem. Jak tedy docílit tu správnou souhru s vaším vnitřním já a dosáhnout efekt spokojenosti?

Obývací stěna Italy

Obývací stěna Italy

Jak si vybrat tu správnou obývací stěnu?

Abychom vám zařizování dokonalého obýváku zjednodušili, přinášíme vám pár rad, na které je dobré dbát při výběru toho správného nábytku.

obývací stěny

Obývací stěnu si můžete vybrat podle několika kritérií. Vždy dejte pozor na celkovou shodu obývacího pokoje i s ostatními pokoji v bytě či domě. Pokud však patříte mezi ty, kteří se schválně snaží odlišit jednotlivé místnosti a každou naaranžovat do jiného stylu, rádi působí exoticky, nebo se jen prostě nemůžou rozhodnout, který vkus jim vyhovuje a chtějí mít doma z každého trochu, tuto radu ignorujte.

Obývacia stena Mamba 5

Obývací stěna Mamba 5

Pokud máte ale obývací pokoj propojený s kuchyní či jídelnou a chcete vytvořit jednotný pěkný celek, je nezbytné podřídit zařizování této uniformitě, jinak hrozí to, že se vám styly poperou.

Obývací stěna WIKI B

Obývací stěna WIKI B

Další základní nutností při zařizování je uskutečnit výběr nábytku podle výšky, šířky a délky, čili základních parametrů v rámci sladění s celým pokojem. Zde je to jen a jen na vás. Nepodceňte toto rozhodování, raději si pořádně všechno změřte, abyste věděli, že váš nový nábytek sedne do pokoje jako ulitý.

Obývací stěna Magic 2

Obývací stěna Magic 2

Zodpovězte si také otázku, jaké funkce by měla obývací stěna splňovat. Bude sloužit jako podstavec pro televizi? Chcete si do ní uložit vzácné či upomínkové předměty, zarámované fotografie, knihy? Preferujete v takovém případě otevřené poličky nebo uzavřené se sklem? Nebo v bytě potřebujete co nejvíce úložného prostoru a ideální by byl pro vás model se šatní skříní nebo s uzavřenými policovými skříňkami a šuplíky?

Obývacia stena Bolonia (thuja svetlá + thuja tmavá)

Obývací stěna Bolonia

Dostáváme se k podstatné části, která se zabývá samotným stylem, u kterého je důležitý váš osobní vkus a subjektivnost. Buď se rozhodnete pro starou dobrou klasiku s rustikálním nádechem, nebo si oblíbíte moderní nábytek, který umí interiér krásně oživit. U obou možností máte k dispozici i osvětlení. Buď přímo zabudované, nebo pokud vás hra se světlem neláká, vždy je možnost vybrat si klasickou stěnu bez něj.

Obývacia stena Logo II 23 EMW L2 (s osvetlením)

Obývací stěna Logo II

Chcete, aby obývací stěna byla středem pozornosti v místnosti? Vyberte si dostatečně velký a zajímavý model, který necháte vyniknout díky jednoduchým ostatním kouskům nábytku a doplňkům v obývacím pokoji. Stylový vysoký lesk nebo moderní podsvícení je hitem, který bude obdivovat každá návštěva.

Obývací stěna Edge (s osvětlením)

Obývací stěna Edge (s osvětlením)

Poslední důležitou součástí výběru je materiál. Kvalitní dřevo je podstatné, protože od obývací stěny očekáváte, že i opravdu vydrží dlouhou dobu a bude kvalitní. Nejnovější designové kousky jsou řešeny velmi jednoduše. Jen pár skříněk, trošku skla, které dodá eleganci a váš obývák je hotový.

Obývací stěna Viki 1

Obývací stěna Viki 1

Obývací stěna Switch SB II 26 WW SW SB 2

Obývací stěna Switch SB II 26 WW SW SB 2

Věříme, že jsme vám pomohli zaměřit se při výběru na ty základní parametry, na které je třeba přihlížet, pokud chcete být opravdu spokojeni s vaším rodinným hnízdem.

Čtěte také: Jak si vybrat obraz do bytu?

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s přáteli  😉

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť