Home Ložnice inspirace Noční stolek zpříjemní pobyt v ložnici

Noční stolek zpříjemní pobyt v ložnici

by Martin Stropko

Lampička se krčí někde v koutě na zemi, kam pořádně nedosáhnete. Všechny drobnosti, které potřebujete během noci nebo těsně před spaním, leží na hromádce vedle postele a musíte dávat pozor, abyste na ně nešlápli. Když vás v noci přepadne žízeň, musíte se zvednout z vyhřáté postele a odporoučet se do chladné kuchyně, protože si večer nemáte kam postavit sklenici s vodou. Při ranním budíčku lovíte mobil někde pod postelí.

Taky to máte doma podobné a už vás to přestává bavit? Proč si znepříjemňovat život, když pořízení nočního stolku není nijak složité? Tak neotálejte a hurá do výběru toho pravého.

 

RENAR_NOCNY_STOLIK_MARKOS_DUB_SONONA

 

Noční stolek musí poskytnout dostatečnou plochu pro odložení všech nezbytností, které potřebujete u postele. Na horní plochu se musí vejít především lampička a mobil nebo budík. Pokud si před spaním rádi čtete nebo brouzdáte na internetu, myslete při výběru také na prostor pro knížku či notebook.

P6

 

Ideální jsou stolky se zásuvkou na uložení předmětů, které nechcete nechávat na odiv slídivým očím návštěv ve vaší ložnici. Pořídit si můžete také noční stolek s policemi, které jsou otevřené, nebo kryté dvířky. Pokud potřebujete ukládat u postele více věcí, nahraďte noční stolek klasickou komodou.

Jaký si vybrat noční stolek?

Nejjednodušší variantou pořízení nočních stolků je nákup společně s postelí. Na trhu je spousta sestav, ve kterých jsou zahrnuty mimo postele a nočního stolku také různé skříňky a skříně ve stejném stylu, barvách a dekoru. Ušetříte si spoustu námahy při přemýšlení, zda se vám noční stolek bude do ložnice hodit, a zda bude v souladu s postelí.

CAMBER_SPALNA_01_DUB_SONOMA

 

Pokud chcete noční stolek odlišit od designu postele, máte na výběr z mnoha možností. Existují noční stolky různých tvarů i velikostí, které se liší i množstvím odkládacích prostor. Nejčastější jsou stolky čtvercové nebo obdélníkové, najdete však i různě zaoblené nebo válcové.

Hayle_22_siva_nocni_stolik

 

Některé noční stolky jsou určené k postavení vedle postele, jiné k zavěšení na postel či zeď. Ty prostor odlehčí a bude se vám pod nimi snadněji uklízet. Některé vychytané stolky mají také zabudovanou servírovací plochu, kterou jednoduchým pohybem umístíte nad postel.

Noční stolky se vyrábí z masivu, lamina i MDF, a to v mnoha barevných provedeních i dekorech. Některé jsou částečně, nebo úplně čalouněné. Setkat se můžete i se stolky z kovu či skla, a pár stolků dokonce svítí.

Zkuste si noční stolek vyrobit sami

Nemůžete si vybrat z bohaté nabídky nočních stolků na trhu? Nezoufejte, noční stolek si můžete s trochou šikovnosti vyrobit sami, a to z téměř všeho, co vám padne pod ruku. Většinou k tomu budete potřebovat jen smirkový papír, kterým starou věc obrousíte, a trocha barev pro nový nátěr.

Co všechno můžete pro přeměnu v noční stolek použít?

  • Staré a nepotřebné šuplíky
  • Špalky dřeva
  • Staré schůdky
  • Sudy
  • Staré židle
  • Cestovní kufry
  • Bedýnky
  • Tvárnice či cihly
  • Dřevěné cívky
  • Stará rádia nebo televize

Máte jiný nápad, z čeho by se dal noční stolek vyrobit? Podělte se o něj s ostatními čtenáři.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť