Home Obývák inspirace Nocleh pro nečakanou návštěvu

Nocleh pro nečakanou návštěvu

by Martin Stropko

Jednou za čas se může stát, že se návštěva zdrží o něco déle a odejde až ráno. Někdy je taková návštěva očekávaná a někdy jde o překvapení. V každém případě je ale potřebné připravit hostu pohodlné místo na spaní.

MOB_60_TIMBUR

 

Rozkládací postele

Rozkládací postele slouží jak pohovka i jako postel. Vhodné jsou do dětských a hostitelských pokojů nebo například i do pracovny. Za normálních okolností tedy slouží jako klasická pohovka a po rozložení získáte postel se šířkou obvykle 140 – 180 cm v závislosti od konkrétního modelu. Před koupi si ověřte, zda jsou součástí rozkládací postele i rošty a matrace. V některých případech je potřebné tyto věci přiobjednat. Důležité je i to, zda má postel úložný prostor, abyste měli kde skladovat polštáře, přikrývky, povlečení a pod.

BRW_INDIANA_JLOZ_80_160_N_CANYON_[1]

 

Další alternativou jsou postele s přistýlkou. Jde o klasické jednolůžkové postele s tím rozdílem, že se dá z pod nich vysunout další lůžko. Prostorově úsporné jsou sklápěcí postele, které když jsou sklopené vypadají jako běžná skříňka. Po rozložení získáte plnohodnotné lůžko, které je vhodné nejen pro návštěvy, ale i na každodenní spaní, hlavně v malých bytech.

WIP_ROGER_galeria_sonoma_jasna_bialy_polysk_[1]

 

Rozkládací sedačky

Rozkládací sedačky, hlavně rohové, dokážou poskytnout skutečně pohodlný prostor na spaní. Některé jsou určené na příležitostné spaní a některé dokonce na každodenní. Pokud chcete jen postel pro občasné návštěvy, nemusíte shánět sedačku na každodenní spaní,  která je obvykle dražší. Výhodou rohových sedaček v tvaru L nebo U je i to, že spravidla mají alespoň jeden úložný prostor, který můžete využít na odkládaní polštářů a přikrývek. Rozkládací sedačky pro každodenní spaní jsou ideálním řešením pro menší byty, protože získáte pohodlnou sedačku i postel s úložným prostorem v jednom.

 

TEMPO_KONDELA_EMILY_MALY_SIVA_ROZKLAD_L

 

Příležitostně se dá přespat i na rozkládací pohovce, určitě najdete i takové, které jsou určené na každodenní spaní. Pohovka nemusí být nejen v obýváku, využít se dá i v dětském pokoji. Děti a teenegeři potěší místo na oddych a pokud je navštíví spolužák nebo kamarád, bude mít kde přespat. Při sedačkách i pohovkách si zjistěte plochu spaní po rozložení a také zda jsou určené na každodenní nebo jen příležitostní přespávání.

BRW_VIOLA_3K_HC_60_RED_M2189G_N

 

Máte pro hosty připravenou rozkládací sedačku, postel s přistýlkou nebo dokonce pokoj pro hosty?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť