Home Ložnice inspirace Kupujete rozkládací sedačku? Poradíme vám, jak si vybrat

Kupujete rozkládací sedačku? Poradíme vám, jak si vybrat

by blog.hezkynabytek.cz

Kupujete rozkládací sedačku? Poradíme vám, jak si vybrat

Nákup sedačky není vůbec jednoduchá záležitost a žádá si spoustu času a přemýšlení. Přece jen, sedačku si člověk nekupuje každý den, ale jen párkrát za život. Proto vám přinášíme několik praktických či designových rad, které vám při vašem rozhodování a výběru mohou pomoci.

 tempo_kondela_york_L_savana_25Na denní či příležitostné spaní?

Spousta úložného prostoru a funkce rozkládání – to jsou dnes snad ty nejžádanější funkce, které by měla každá sedačka splňovat. Přirozeně, mnozí lidé sahají po rozkládací sedačce i kvůli tomu, aby na ní mohli spát. Ačkoli to pro páteř člověka není to nejideálnější řešení, někdy kvůli nedostatku prostoru jednoduše nemáme na výběr. Při koupi sedačky pro tento účel je proto důležité zjistit si, zda její rozkládací část slouží i na denní spaní, případně zda je dost velká na to, abyste se na ní pohodlně vyspali.

Problém s nedostatkem prostoru na spaní však můžete pohodlně vyřešit například zakoupením rozkládací postele, kterých máme v nabídce hned několik. Jde nejen o velmi efektivní řešení, ale navíc i efektní, které vám, na rozdíl od sedačky, zabezpečí plnohodnotný spánek.

Co nejodolnější potah

tempo_kondela_joy_universal_roh_UNIPotah sedačky by měl být nejen hezký, ale i funkční. Je tedy velmi důležité, aby byl potahový materiál pohodlný, měl dlouhou životnost a aby se dal snadno udržovat. Těžko se udržují materiály jako bavlna a žinylka, avšak tyto materiály jsou velmi komfortní a příjemně se na nich sedí. Naopak, snadno udržovatelné jsou potahy z mikrovlákna, mikroplyše, eko kůže a kůže. Do domácností, kde jsou malé děti, se nejvíce hodí právě potahy z vysoce chráněné kůže, které jsou mimořádně odolné.

Přestože je však kůže nejodolnější, nesedí se na ní až tak pohodlně, jako například na bavlněném potahu. V zimě může být sedačka chladná a v létě se zase na ni při sezení můžete takříkajíc přilepit. Vhodnou alternativou jsou proto například sedačky se snímatelným potahem, který se dá jednoduše vyprat v pračce.

Malé doplňky pro velkou radost

Sedací soupravy v současnosti mají již řadu „vychytávek“, které můžete při vašem lenošení či posezení s přáteli velmi ocenit. Polohovatelné opěrky, područky a podnožky vám zajistí dokonalý komfort. Pro ještě větší pohodlí existují i ​​další užitečné doplňky, jako například odkládací pultíky nebo kapsy na ovladač a noviny, které tak budete mít vždy po ruce.

 living-room-608558_640Buďte trendy. Letí jednobarevné látky doplněné o vzorovaný doplněk

Jednoduchost a čisté linie budou letos jednoznačně in. Doporučuje se proto, abyste sáhli po rozkládací sedačce v jedné barvě. Pokud však nechcete, aby váš obývací pokoj vypadal fádně, doplňte ho o designové vzorované polštářky, které i do toho nejvíce nudného interiéru vnesou nápaditost, hravost a styl. Sáhnout můžete například po hnědočervených či medovooranžových polštářcích. Tyto barvy jsou totiž barvami roku 2015.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť