Home Předsíň inspirace Jak zařídit předsíň prakticky a stylově

Jak zařídit předsíň prakticky a stylově

by Martin Stropko

Předsíň  je jakousi vstupní bránou do bytu nebo domu a právě ona má možnost udělat dobrý první dojem na vašich hostech. Kromě toho by měla být i praktická, když slouží především na ukládání kabátů, bot a různých doplňků.

Tempo_Kondela_Predsiene_derby_1

 

Nábytek do předsíně

Obchody s nábytkem nabízí nejen samostatné kusy nábytku, ale také sestavy. Předsíň si tak můžete vyskládat z nábytku přesně podle vašich potřeb a představ. Chybět nesmí prostor na odkládání bund, kabátů, čepic, šálů a bot. Uvažovat byste měli spíše prakticky, protože předsíň denně využívají všichni členové domácnosti.

 

ASM_ARMARIO3_BEZ

 

Každý potřebuje mít prostor na odložení svých věcí a je potřebné počítat i s návštěvami. Součástí předsníně může být věšákový panel nebo úzká šatní skříň. Menší dopňky potom můžete odkládat na poličky ve skříni nebo si namontovat samostatnou poličku nad věšákový panel. Někomu stačí botník se dvěma poličkami, který může sloužit i jako lavice, někdo potřebuje prostornější vyklápěcí botník nebo komodu.

TEMPO_KONDELA_ANABELA_BIELA

 

Výhodou sestavy nábytku je, že máte všechen nábytek v jednom stylu a barevném provedení. Obvykle, ale není problém dokoupit další kusy nábytku ze stejné modelové řady nebo si koupit jednotlivé kusy samostatně. Předsíň tak bude působit kompaktně a může být i v harmonii s nábytkem v obyváku apod.

TEMPO_KONDELA_AMALIA_DUB_SONOMA

 

Šatní skříně do předsíně

Předsíň se dá vyřešit i šatní skříní, buď samostatně stojící nebo vestavěnou. Šatní skříně mají spravidla uvnitř tyč, abyste mohli kabáty věšet do skříně na věšáky. Často jsou vybavené i jednou poličkou, která se dá využít na uložení doplňků. Vnitřní organizéry nebo další poličky vám umožní odkládat do skříně i boty.

 

NERINE_TYP_17_L

 

Pokud se rozhodnete pro vestavěnou skříň, které se vyrábějí na míru, budete mít jistotu, že do vaší předsíně perfektně padne. Kromě toho poskytuje i flexibilitu uspořádání vnitřního prostoru. Kromě tyče může mít i police a prostor na různé organizéry. Kromě toho jsou dvěře posuvné a tak nepotřebujete mít tolik prostotu jako při klasickém otevírání dveří.

Tempo_Kondela_mars_skrina_2d

 

Doplňky do předsíně

Zanedbávat byste neměli ani doplňky jako jsou zrcadla nebo vhodné osvětlení. Před odchodem z domu se většina z nás ještě podívá do zrcadla nebo se před ním upraví. Pokud máte skříň se zrcadlem na dveřích, máte o problém méně. V opačném případě je vhodné doplnit předsíň i o zrcadlo. Kromě praktické funkce dokáže prostor opticky zvětšit. Zda už velké nebo malé, zrcadlo by určitě chybět nemělo.

ASM_LUSTRO_VICKY_WW

 

Osvětlení v předsíni je podstatná věc, protože je to první světlo, které rozsvítíte když vejdete dovnitř. Stopní nebo nástěnné světlo by mělo osvítit celou předsíň, případně chodbu. Pokud se vám hlavní osvětlení zdá nedostatečné, můžete ho doplnit například bodovými světly nebo světlem nad zrcadlem.

Máte v předsíni vestavěnou skříň nebo jste si ji zařídili z několika kusů nábytku?

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť