Home Ložnice inspirace I levná postel může být kvalitní

I levná postel může být kvalitní

by Anita Erdeluiova

Kvalitní spánek začíná koupí kvalitní postele a hlavně matrace. Kvalita samozřejmě něco stojí, to ale neznamená, že neseženete pohodlnou a kvalitní postel za rozumnou cenu. Pokud je váš rodinný rozpočet napnutý nebo potřebujete postel na příležitostné spaní a nechcete do ní hodně investovat, určitě se vám hodí několik tipů.

Manželská postel 160 cm Libera LOZ/160

Řešením je rozkládací pohovka

Místo i finance vám dokáže ušetřit rozkládací sedačka . Většina z nich je určená na příležitostní spaní , takže se spíše hodí do pokoje pro hosty. Dají se najít i takové, které jsou vhodné pro každodenní spaní, ale jsou o poznání dražší. Za rozkládací sedačku, která se dá používat i jako postel zaplatíte cca 3600 – 4100 Kč. Pokud máte malý byt nebo potřebujete jen něco na přechodné spaní a sezení, je toto ideální řešení.

Pohovka Evelin

Pohovka Evelin

U rozkládací sedačky nemusíte přemýšlet nad tím, jaký si vyberete rám a jakou matraci. Určitě si ale ověřte, jaký je systém rozkládání, zda sedačka má nebo nemá úložný prostor. V případě, že je rozkládací sedačka bez úložného prostoru, počítejte s tím, že polštáře a peřiny budete muset někde uskladňovat. Rozkládací sedačky jsou ekonomicky nenáročným způsobem jak si zabezpečit sedačku i postel. Na dvojsedačce se po rozložení příležitostně vyspí 1 – 2 osoby.

Pohovka Finka

Pohovka Finka

Kvalitní matrace a rošt

Postel kterou budete používat každý den, by měla mít určitě kvalitu. Přece jen spánek zásadním způsobem ovlivňuje náš život a běžné fungování. Pokud byste chtěli ušetřit a spávali byste každý den na rozkládací pohovce, dřív nebo později by vás začala bolet záda a spánek by nebyl kvalitní. Z pohledu kvality je asi nejrozumnější zakoupit si rám postele, rošt a matraci a na 5 – 10 roků máte pokoj.

Jednolůžková postel 90 cm Svend Typ 36

Jednolůžková postel 90 cm Svend Typ 36

Obyčejný dřevěný rám postele není až tak finančně náročný, pro jednolůžkovou postel je suma cca 1300 – 1550 Kč a v případě manželské 1800 – 2100 Kč. K rámu budete potřebovat i rošt, nejlevnější varianta je latkový, který vás bude stát 400 – 800 Kč, ale k tomuto roštu se doporučuje pružinová matrace, která je dražší než pěnová. Za lamelový rošt zaplatíte 1050 – 1300 Kč, ale můžete si k němu dokoupit pěnovou matraci. Jednolůžková matrace s lamelovým roštem a pěnovou matrací vás teda bude stát okolo 3600 – 3900 Kč.

Manželská postel 160 cm Camber C22

Manželská postel 160 cm Camber C22

Čalouněná postel

Čalouněná postel  je podobný případ jako rozkládací sedačky, s tím rozdílem, že jde o plnohodnotnou postel. Jednolůžková postel vás bude stát okolo 2400 Kč, dvoulůžková asi 6300 Kč. Tyto postele mají spravidla úložný prostor, takže získáte i nějaký ten prostor na odkládání nepouživaných věcí nebo peřin a přikrývek.

Jednolůžková postel 90 cm Blanář Polly

Jednolůžková postel 90 cm Blanář Polly

Ani u čalouněných postelí nemusíte dumat nad tím, jaká matrace bude pro vás nejvhodnější nebo cenovo dostupnější. Jednoducho koupíte celou postel a můžete  klidně spát. Nevýhodou je, že pokud se matrace přeleží, nedá se vyměnit a budete si muset pořídit novou postel. Tento problém, ale budete řešit až o několik roků a možná si v té době budete chtít dopřát i něco lepšího.

Manželská postel 160 cm Benab Sara

Manželská postel 160 cm Benab Sara

 

Na jaké posteli spáváte vy? Vyhovuje vám více čalouněná postel nebo postel s pružinovou nebo pěnovou matrací?

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť