Home Ložnice inspirace 14 tipů, jak vytěžit maximum z podkrovního prostoru

14 tipů, jak vytěžit maximum z podkrovního prostoru

by blog.hezkynabytek.cz
Místnost s originálními nápisy na stěnách

1. Podkrovní pokoj nemusíte přecpat nábytkem. Více mu sluší, když je krásně vzdušný. Pod zkosenou část umístěte nižší skříňky nebo komody.

2. Chcete mít postel pod šikmou střechou nebo střešním oknem? Dbejte na to, aby nad postelí zůstalo alespoň 120 cm volného prostoru, abyste se v ní necítili stísněně. Pohodlně si tak můžete číst knihu vsedě, bez pocitu, že na vás padá strop.  

Podkrovní pokoj pro studentku v odstínech bílé a fialové

3. Pokud sladíte stěny, nábytek i textilie v místnosti do světlých barev, vaše podkroví bude opticky prostornější.

Krásný bílý podkrovní pokoj

Foto: © homestratosphere.com

4. Nebojte se netradičních odstínů ani výrazných vzorů. Elegantní lustr krásně doplní podkrovní obývací pokoj sladěný do pastelových barev.

Podkrovní obývací pokoj v příjemných fialových odstínech

Foto: © messagenote.com

5. Prostor pod šikmou podkrovní střechou se výborně hodí na umístění psacího stolu. Když sedíte, nepotřebujete mít nad sebou spoustu volného místa. Myslete na to při zařizování studentského pokoje nebo pracovny.  

Studentský pokoj Indiana zařízený v podkrovní místnosti

Studentský pokoj s plátnem pro malého umělce

6. Při navrhování podkrovního interiéru se poraďte s architektem nebo interiérovým designérem. Možná ho napadne originální řešení, na které byste sami nepřišli, například zakomponovat do velkého otevřeného prostoru „pódium“, které opticky oddělí jednotlivé zóny. Může obsahovat i zásuvky, které vám šikovně nahradí skříně a komody.

Prostorný podkrovní prostor v moderním domě

Foto: © diycraftsu.com

7. Pokud je vaše podkrovní místnost naopak příliš úzká, využijte to a zavěste si do ní nápaditou houpací síť. I v zimě si tak můžete vychutnat letní pohodu jako na pláži mezi dvěma palmami.

Houpací síť v podkrovním pokoji

Foto: © brightbazaarblog.com

8. Nemáte dost místa pro klasickou šatní skříň? Zkuste poloviční! Většina vašeho oblečení přece nesahá až k zemi.

Šatník jako podkrovní místnost

Foto: © andreagary.com

9. Nebojte se neobvyklých řešení ve stísněných prostorech. Atypické poličky na míru vytvoří v podkroví jedinečnou knihovnu, jakou nebude mít nikdo jiný.

Poličky na míru v podkrovním pokoji

Foto: © indulgy.com

Originální poličky pro knihy na míru

Foto: © messagenote.com

10. Pokud využíváte podkroví především jako skladiště pro sezónní věci, udržujte v něm pořádek. Jednoduchou stěnovou konstrukci si umíte namontovat i sami. Materiál a plastové kontejnery seženete v nejbližším stavebnictví.

Podkrovní místnost jako prostor pro odkládání sezonních věcí

Foto: © hative.com

11. I z velmi úzkého prostoru pod šikmou střechou se dá vytvořit příjemný koutek na čtení a rozjímání. Stačí tam jen postavit čalouněnou postel nebo lavičku a na ni pár barevně sladěných polštářků a dokonalé místo pro lenošení je na světě.

Světlá místnost s originálním nápisem na stěnách

Foto: © meccinteriors.wordpress.com

Odpočinková zóna v malé místnosti pod střechou

Foto: © thenatos.com

12. Pokud v podkroví zařizujete dětský pokoj, nebojte se využít celý prostor až po strop. Oceníte to, když si uvědomíte, kolik hraček na odkládání mají vaše děti.

Úložný prostor pro dětské hračky a knížky

Foto: © thewayweplay.se

13. Je váš půdní prostor příliš malý a atypický? Jedna matrace a pár koberců se tam určitě vejde. Vyčarujte si v podkroví romantické zákoutí na hezké chvilky s partnerem.

Inspirace: stačí matrace a polštář

Foto: © bloglovin.com

14. Pro ještě větší podkrovní romantiku si pořiďte praktický krb nebo kamna, které malý prostor rychle vytopí. Pokud na to váš dům není přizpůsoben, zútulněte si pokoj náladovým osvětlením a voňavými svíčkami.

Podkrovní místnost s výhledem

Foto: © homedesining.com

Potřebujete se poradit o podkrovním nábytku? Napište nám!

 

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť